Maria Lindberg Design
Varukorgen


Om oss

Maria Lindberg Design startade i egen ateljé på anrika Stenegård i Järvsö redan 1991.

Våra Kläder i linne och naturmaterial är egendesignade från början till slut och har med tiden fått sin egen unika prägel.

Alla människor ser olika ut. Inspirationen och drivkraften att skapa har många gånger kommit just från kunden. Att ha ett öga för proportioner, form och detaljer. Att hitta en modell som passar och som kunden känner sig fin i är den mest belönande känsla som finns. Det handlar om att förmedla en känsla, förnimmelsen när man tar i tyget, en gedigen design. Ett intryck som gärna framhävs med hjälp av naturmaterial, som linne, bomull och viskos.

Inspirationen har funnits där redan från början och kommit från alla möjliga håll. Den kan komma från något så enkelt som en bit lav ute i naturen och allt man känner är, gud vilken fin färg. Man experimenterar och kombinerar färger som man inte tror skulle gå ihop. Plagg som redan är infärgade färgar man om och får nya spännande mönster. Att arbeta med färger är fantastiskt roligt, det finns inga fula färger utan alla färger har sin charm på rätt plats och på rätt person.

Kollektionen skapas av Maria Lindberg. Intresset för textildesign har alltid funnits där, redan i tonåren sydde hon upp kläder till sig själv och sina vänner. Det var svårt att hitta kläder man gillade, ibland kunde man hitta en vintageklänning på second hand och börja redan på förmiddagen att sy om den så att den skulle vara klar till kvällen när man skulle gå ut. Det har alltid handlat om att sätta sin egen unika prägel på plagget.

Maria Lindberg gick beklädnadsteknisk utbildning och startade upp egen butik och ateljé under tidigt nittiotal på Stenegård, hantverkscentrum och kulturminne som ligger i Järvsö mitt i Hälsinglands hjärta. Numera är butiken flyttad till centrala Järvsö, och ligger i en mysig manufakturbutik från slutet av 1800-talet med inredningen helt intakt. Men fortfarande är vi starkt knutna till tradition. Våra kunder vet att vi designar och producerar våra egna modeller, färgar, stryker och synar i liten skala. Det handlar om att våra kunder ska känna sig trygga och nöjda med att handla hos oss.


Butiken i Järvsö 1 Butiken i Järvsö 2Bilder från butiken i Järvsö

© Maria Lindberg Design     Turistvägen 58, 820 40 Järvsö    0651 - 417 44     Logga in